Kennel Ehlana's Labrador

Vi har siden 2000 opdrættet Labrador Retrievere med Dansk Kennel Klub stamtavler.

Vores  fokus er på at sende rolige og velafbalancerede familiehunde med et sundt helbred ud i nye fantastiske familier.

Hvis du ønsker information om vores hvalpe kan vi kontaktes på 75575717 (vælg 2) tirsdag til fredag i dagtimerne.

Peanut Baby

Kennel

Vi har siden år 2000 opdrættet Labrador Retriever med stamtavler fra Dansk Kennel Klub. Vores hunde er undersøgt for alle de påkrævede skavanker, der kan opstå i racen: HD, AD, EIC, CNM, PRA og katarakt. Vores avlshunde er særlig udvalgt ud fra temperament og helbred samt et racetypisk udseende.

Da vi kun avler til eget forbrug og for at bevare vores linier, har vi kun kuld ca. hvert 3. til 5. år. Vi beholder altid mindst 1-2 hvalpe selv, da vi anser det for voldsomt traumatiserende for en mor pludselig at miste alle sine "børn" -ofte i løbet af ganske få dage.

Vores hvalpe vokser naturligvis op i vores hus sammen med os, så de vant til lyde fra støvsuger og opvaksemaskine samt daglige aktiviteter. Deres hvalpegård er i vores kontor i forlængelse af vore køkkenalrum med direkte udgang til indhegnet have, så vi kan starte med at renlighedstræne dem så tidligt som muligt. Senere flyttes de i køkkenalrum. 

Vi har savsmuld i hvalpegården, så hvalpene altid er rene, tørre og varme -og så dufter de bare så lækkert af snedkerværksted :)

IMG_2368Billede: Hvalpegård fra 4-7 uger.

Vi lægger stor vægt på de familemæssige bånd og den indlæring, der følger med i den forbindelse, så hvalpene vokser op med 5-12 øvrige voksne hunde af begge køn, der alle deltager i pasning og opdragelse.

IMG_2435Billede: Mormor med hvalp i haven.

Hvalpene får lov til at die så længe, ders mor accepterer det. Modermælk indeholder både fantastisk næring og masser af antistoffer, så hvalpene er bedst muligt beskyttet mod evt. sygdomme.

IMG_2650

Allerede ved fødseln får hvalpene små kulørte halsbånd på, så vi kan kende forskel på dem og holde øje med, alle øger deres vægt planmæssigt og samtidig notere forskelle i udseende og adfærd. Det giver os mulighed for at observere hvalpene og bemærke deres udvikling og dermed kunne vælge den rigtige hvalp til den rigtige familie.  

Vores fuldstændig tæt indhegnede have er helt bevidst fyldt med alle mulige ting for at miljøtræne hvalpene. Både i forhold til ting, der kan bevæge sig, men også i forhold til motorik og proprioception. Her er både balanceøvelser, forhindringer, vandgrave, forskelligt underlag, labryrinter og plads til at grave huller.

Vores forventninger til en ny familie er naturligvis baseret på, at hvalpen skal have et så godt og så langt liv som muligt. Vi stiller visse krav i vores kontrakter, og det er udelukkende til hundens bedste.

PRAKTISK INFO

Adoptionsalder

Vi har ud fra et biologisk, racemæssigt og adfærdsmæssigt synspunkt valgt først at bortadoptere vores hvalpe, når de er 12 uger gamle.

En hvalpe er efter vores mening slet ikke klar til at forlade sin mor og søskende ved 8 uger. Hvalpen er på højdepunktet i sin første store angstfase, når den er 8-9 uger, og vi anser det derfor for fuldstændig uansvarligt, at den skal forlade sine trygge rammer på det tidspunkt i sit liv, hvor den er allermest ængstelig.

Desuden er hvalpens aggressivitet størst, når den er omkring 7 uger, og det er her, den finder sin plads i flokken i forhold til sine søskende, dvs. den bider i alt -hårdt!- for at lære, hvor hårdt man må tage fat og finde sin og andres grænser. Vi mener ikke, det er hensigtsmæssigt en ny familie evt. med børn står med de udfordringer, når mor, søskende og øvrige hundefamilie er langt mere kompetent og rustet til at varetage den opgave.

Vores hvalpe er derfor rejseklare ved 12 uger. 11 uger, hvis familien har hund i forvejen, og 10 uger hvis familien har hund, der er i familie med hvalpen.

 

Foder

Vores hvalpe starter med at blive fodret efter BARF metoden, dvs. med råt kød og ben samt lidt frugt og grønt. Hvis du ønsker at skifte den over på tørfoder, er det meget vigtigt, du fodrer med et foder af ordentlig kvalitet (IKKE et foder fra dyrlæge eller supermarked!). Spørg os som opdrættere, vi kan vejlede i flere forskellige mærker, der er af en udmærket kvalitet. 

Skiftet bør foregår langsomt og gradvist over en periode på ca. 14 dage. Hold din hvalp slank! Overvægt kan være skyld i rigtig mange alvorlige problemer som: problemer i bevægeapparatet, immunsygdomme og kræft.

 

Kastration/"sterilisation"

Det hedder kastration uanset om, vi taler om en tæve eller en hanhund -det har nemlig ikke noget med kønnet at gøre, men med operatiosntypen. Fjernes kønskirtler, er det en kastration, og det er det indgreb, dyrlægerne foretager. At den korrekte brug af termerne tilsyneladende ikke er nået til Danmark endnu, har de 50 år undret sig over i Tyskland.

Hvis du vælger en hvalp fra os, har du automatisk valgt kastration fra. Vores hvalpe må ikke kastreres medmindre de er fysisk syge i livstruende omfang. Kastration ved vi i dag er skyld i utrolig mange sygdomme -især mange kræfttyper kan spores tilbage til de hormonelle forandringer en kastration forårsager, ligesom adfærdsproblemer ofte forekommer -hanhunde, der bliver usikre/ængstelige, passive og depressive (nogle kalder det "rolige"). Tæver, der bliver aggressive overfor andre tæver og overfor mennesker. Rie har i den grad specialiseret sig i kastration og indflydelse på adfærd og helbred, så du er altid velkommen til at kontakte hende for mere information. 

 

Levealder

Man siger, en Labrador har en gennemsnitslevealder på 10 år. Det er ikke vores erfaring. Vores har været mellem 11 og 16 år, og vi har haft fornøjelsen af mange gamle hunde på 13-14 år. Vi passer på vores hunde og holder dem slanke og mobile samt har fokus på sund ernæring og at forebygge problemer i bevægeapparatet ved regelmæssige osteopatiske justeringer.

 

Ormekur

Vores hvalpe behandles med ormemiddel med 2 ugers mellemrum fra de er ca. 3-4 uger gamle. Vi har sjældent problemer med orm efter, vi startede med at fodre med BARF for snart 20 år siden.

 

Pelspleje

En Labrador er problemfri at passe i pelsen. En ugentlig børstning samt lidt ekstra i de to årlige fældeperioder gør underværker. Pelsen er stort set selvrensende, så vores hunde bliver stort set ikke vasket udover en tur i havet og en grundig afskylning bagefer.

 

Træning

Sammen med en hvalp fra os medfølger en hvalpepakke, som bl.a. indeholder Hvalpe 1 og Hvalpe 2 på vores træningsplads i Kolding eller Fjelstrup. Holdene skal påbegyndes inden hvalpen fylder 6 mdr. Resten af hundens liv, har du 50% rabat på hundetræning hos os.

 

Vaccination

Hvis du overtager din hvalp, når den er 12 uger, er den vaccineret 1 gang. Du skal herefter selv få din hvalp vaccineret igen ved 16 uger, og ved 20-24 uger tilbyder vi en fælles titertest (test for antistoffer) på Byens Dyreklinik i Århus, så du får sikkerhed for, at vaccinerne rent faktisk virker, og at din hvalp er sikret mod at blive syg af hundesyge, parvovirus og smitsom leverbetændelse. Skal hvalpen vaccineres yderligere, sker det for ejers regning.

Vi fraråder vaccine mod leptospirose (L4), da der kan forekomme voldsomme bivrikninger, og vaccinen sjældent er effektiv og risiko for smitte er utrolig lille.

Vi vaccinerer ikke selv vores hunde mod kennelhoste (parainfluenza), da den ikke er farlig -kun yderst sjældent kan den udvikle sig til en lungebetændelse og det som regel kun ved en i forvejen svagelig hund.

I det hele taget vaccinerer vi kun, når det er nøvdvendigt og påvist ved en titertest. Vores hunde bliver titertestet ca. hvert 4. år. En titertest koster ca. 400,- afhængig af, hvilken dyrlæge du vælger. Forlanger træningsplads eller pension vacciner og ikke accepterer en titertest, fravælger vi de steder.

 

Vægt og overvægt

En Labrador er kronisk sulten og kan stort set ikke mættes. Det er derfor vigtigt, du som ejer tager ansvar og regulerer din hunds foderindtag. 


Læs iøvrigt i Rie's bog Den Kompetente Hundeejer for mere information :)


Inden du overvejer at adoptere en hvalp...

Når man påtænker at forøge familien med en hundehvalp, er det vigtigt at gøre sig seriøse overvejelser. En hund er et familiemedlem, man forhåbentlig har glæden af i 12-15 år. når det er sagt, et et velfungerende famileimedlem ikke noget, man kommer sovende til. Det kræver viden, tid, tålmodighed, tolerance og uanede mængder kærlighed.

Hvad følger med en hvalp fra os...

Når du vælger at adoptere en hvalp fra os, og også bliver godkendt til adoption, er du sikret kompetent og kvalificeret rådgivning hele din hunds liv. Vi har en lang række uddannelser inden for træning, adfærd og helbred og kan derfor vejlede dig i langt de fleste udfordringer, du måtte støde på -vores vigtigste opgave er det naturligvis at forebygge, så udfordringerne slet ikke opstår.

Hos hos følger en hvalpepakke med din hvalp. Den indeholder:

 • DKK stamtavle.
 • Sundhedsbog.
 • Sundhedstjekkede forældre: HD, AD, PRA, katarakt, EIC, CNM samt HNPK.
 • Rie Ravns bog: Den Kompetente Hundeejer.
 • Medlemsskab af facebookgruppen: Kennel Ehlana's.
 • Personlig rådgivning til hvalpens første tid samt telefonisk rådgivning hele hundens liv.
 • 2 årlige osteopatiske justeringer hos KynoOsteo Terapeut Kent Ravn Staub. 
 • Deltagelse på træningshold Hvalpe 1 og Hvalpe 2 i Kolding -se aktuelle hold her.

Hvis prisen er vigtig for dig, er det nok ikke hos os, du skal kigge på hvalp. Vores hvalpe er ikke billige -det er kvalitet sjældent. Men vi kan garantere, at hver eneste krione er givet godt ud og med stor sandsynlighed sparet på sigt. Hvalpepakken alene udgør en værdi, der overstiger hvalpens pris ved en levealder på blot 10 år -vi forventer naturligvis, din hvalp bliver meget ældre end det. 

Derudover har vi gjort os den største umage med at forberede din hvalp på den tilværelse, der venter den. Den er derfor:

 • Vant til at køre bil.
 • Vant til børn.
 • Vant til andre hunde.
 • Socialiseret på katte.
 • Fodret med BARF.
 • Haft den første tid med en stor del af sin familie, hvilket indebærer mor, mormor, oldemor, morfar, tanter og onkler samt naturligvis sine søskende.
 • Miljøtrænet ift. sine udviklingsfaser.
 • Renlighedstrænet.
 • Vant til halsbånd, sele og line.
 • Behandlet med ormemiddel.
 • Justeret 2-3 gange af KynoOsteo Terapeut Kent Ravn Staub.

Vi har gjort det absolut bedste, vi kan, for at give din hvalp den ultimativt bedste start på tilværelsen -vi håber, du vil fortsætte med at give din lille hvalp en drømmetilværelse, så er vi sikre på, den vil gøre, hvad den kan for at blive den dejligste familiehund og følgesvend i mange år :)

Se desuden nederst i boksen til venstre for mere praktisk information.