G-kuldet er født 25/5 2019

En mangeårig drøm er gået i opfyldelse!

Siden jeg var ung pige, har det været min drøm, at få en hund fra Kennel Sandylands i England -en af verdens mest velrenommerede kenneler.

Det lykkedes i foråret at få vores Skye parret med Sandylands Over the Moon to Ludalor, og den parring resulterede i 12 skønne hvalpe.

Skye Og Babier

G-kuld

Vores G-kuld var som nævnt længe ventet.

En mislykket insemination i efteråret 2018 gjorde, at vi i marts, da Skye gik i løbetid, besluttede at rejse til England for at få en naturlig parring.

Hanhunden var længe valgt: Sandylands Over the Moon to Ludalor (Amos).

Amos 1

Amos 2

Vi gik efter et bestemt temperament og et bestemt udseende samt et godt helbred -egenskaber vi vidste, vi kunne finde i Sandylands. Desuden er vores egne linier langt tilbage også Sandylands, så her havde vi yderligere mulighed for at forstærke de ønskede egenskaber.

Parringen forløb fuldstændig problemfrit, og 8 1/2 uge senere gik Skye i fødsel. Kl. 03.10 lørdag 25/5 2019 vågnede jeg på sofaen ved lyden af en piben. På gulvet lå den første hvalp og Skye sad lidt overrasket i sofaen -veerne var først startet kl.20.30, så det gik lidt hurtigere end forventet. 

Herfra gik det slag i slag og kl. 11.25 fødte hun hvalp nr.11. Hun ville både have mad og vand og kom af med både stort og småt, så vi var ret sikre på, det var det. Kl.19 fik hun dog presseveer igen, og 19.30 fødte hun en død hanhhvalp. Skye forsøgte at genoplive ham -gik fra de andre hvalpe, slikkede på ham, forsøgte at slikke slim ud af halsen på ham og ham og trykkede blidt på hans krop samt bed forsigtigt rundt om næse og mund på ham. Han var dog helt væk, og til sidst måtte vi lægge ham væk, selvom SKye blev ved med at gå og lede efter ham :(

Heldigvis fik hun presseveer igen, og 20.30 fødte hun en livlig lille hanhund, som vi straks døbte Turbo.

Skye var helt fantastisk til at tage sig af sine hvalpe. Jeg sov ved siden af hvalpegården de første 3 1/2 uge, og der var ikke skyggen af problemer. Skye hverken tabte sig eller kom til at se slidt ud. Hun havde masser af mælk til alle 12 hvalpe -men hun spiste også 2-3 kg råt kød med ben hver dag!

Da hvalpene var ca. 3 uger blev de tilbudt rå kyllingelår -til stor begejstring. Herefter gik det bare derudaf med stigende appetit. De startede med kylling, så oksekød, derefter lam og kalkun -alt sammen med ben og indmad samt 4 rå æg til deling blandet med vitaminpulver.

Hvalpene har fået ormekur ved 4, 6 og 8 uger, men vi har kun kunnet konstatere få orm ved første kur og ingen efterfølgende.

De er rigtig meget uden for og elseker at lege på deres overlevelsesbane i den hermetisk lukkede have. De leger gerne i vand og elsker deres tøjbamser.

G-kuldets medlemmer

Født 25/5 2019.

8 tæver og 4 hanner -alle gule.

 

Ehlana's Gracious Galaxy (MilkyWay) -ADOPTERET

 

Ehlana's Glorious Gipsy -RESERVERET

Gipsy var kuldets største hvalp ved fødslen. Hun er meget nysgerrig og viger ikke tilbage for noget. Hun er lidt af en drengepige og fuld af energi.

IMG_2639

 

Ehlana's Gorgeous Ginger (Ginger) -ADOPTERET

Ginger 2

 

Ehlana's Golden Goddess (Frøken Himmelblå/Heaven) -RESERVERET

Heaven er en utrolig smuk og typisk labrador. Hun har en robust psyke og masser af gå-på-mod. Hun er generelt rolig med perioder med voldsom energi. 

Blå 

 

Ehlana's Gilded Glory (Fiona)

Fiona er en smuk og kraftig tæve. Hun er hverken for lidt eller for meget af noget -hun er en rigtig mellem søskende. Hun var den første, der fik hørelse og er altid glad og opmærksom. 

Fiona

 

Ehlana's Gamboge Griffin (Griffin)

Griffin er den smukke, lidt mørke hanhund. Han er kraftig og robust bygget med et dejligt temperament. Han elsker at blive nusset, men tager også gerne en legerunde med sine søskende. 

IMG_2627

 

Ehlana's Gleaming Gem (Rosa) -RESERVERET

Rosa er kuldets absolut yndigste hvalp. Store dådyrøjne og en intens øjenkontakt gør det svært ikke at elske hende. Hun er mild, men kan godt sige fra, hvis de andre er for hårde ved hende. 

Rosa

 

Ehlana's Gentle Gambler (Gentle)

Gentle er den milde dreng i kuldet. Han er med på det meste, men går sjældent forrest. Han har de smukkeste øjne med nærmest mørk eyeliner -utrolig udtryksfulde. 

Gentle

 

Ehlana's Groovy Gaston (Gaston) -RESERVERET

Gaston er kuldets største hanhund. Han er utrolig rolig -på grænsen til dorsk. Han elseker at ligge på ryggen i arm og blive nusset. Han er meget afslappet pg afbalanceret.

Gaston

 

Ehlana's Glowing Glee (Lilla) 

Lille Lilla er endnu en prinsessehvalp -yndig og mild og meget kælen. Hun elsker at kysse, og er samtidig både modig og nysgerrig. En lille krigerprinsesse.

IMG_2557

 

Ehlana's Gloaming Gazelle (Snehvide) -RESERVERET

Snehvide er kuldets ulv i fåreklæder. Hun er lille og yndig, men har en super stærk psyke og vilje og trækker sig ikke for nogen af sine langt større søskende. Hun elsker selskab og er altid frisk på at prøve nye ting. 

IMG_2632

 

Ehlana's Gallant Gillie (Turbo) -RESERVERET

Turbo er kuldets sidstefødte -faktisk kom han 8 timer efter Snehvide- men han har haft fart på lige siden. Som kuldets absolut mindste hvalp fik han hurtigt indhentet de andre vægtmæssigt. Han er meget mild, og trækker sig hellere end tage skraldet. Han er helt utrolig smuk med den blødeste pels.

Turbo

MilkyWays første træningssession